Μάιος – Τα Ανθεστήρια

Η Γη ανθίζει! Με την Πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων, μεθούν τα όντα της!

may_cvrΟι άνθρωποι υποκλίνονται σε αυτή την αρμονία της φύσης και πριν τον ερχομό του θερινού ηλιοστασίου 24/06, τιμούν και υποδέχονται την Περσεφόνη στην ανάβαση της από τον Άδη! Αυτή την ημέρα ακόμη και οι δούλοι είναι ελεύθεροι, στην Αρχαία Ελλάδα! Την πρώτη ημέρα του Μαΐου, συνυπάρχουν οι ιδιότητες του καλού και του κακού, της αναγέννησης και του θανάτου. Το έθιμο που ακόμη γνωρίζουμε και πολλοί τηρούμε, του στεφανιού από τριαντάφυλλα, στάχυα και ένα αγκάθι ή σκόρδο στην μέση, μαρτυρά την συνύπαρξη της διτότητας σε ισορροπία!

Τα Ανθεστήρια! …στα Ανθεστήρια «ανασταινόταν» ο σκοτωμένος θεός Ευάνθης (ο μύθος του Μάρωνα αποκαλύπτει στους μελετητές της ραδιαισθησίας), επίθετο του Διόνυσου, από το χυμένο αίμα του οποίου φύτρωσε η άμπελος!  Μέσα από αυτή την μαρτυρία οι Ορθόδοξοι Έλληνες Χριστιανοί κατανοούμε, ότι ο μύθος είναι Αλήθεια που πιστοποιείται στον Λόγο του Ιησού «Εγώ ειμί η άμπελος η αληθινή και ο Πατήρ μου ο γεωργός εστί» Ιωάν. 15, στίχ. 1-8). Αυτό σημαίνει την προετοιμασία κάθαρσης που έκαναν οι πρόγονοί μας, για να πατήσει στο έδαφος της Γης ο θεάνθρωπος.  Με τον καιρό η τριήμερη τελετουργική γιορτή κάθαρσης και αναγέννησης, παραμορφώθηκε και μέσα από την δεισιδαιμονική παραπληροφόρηση εξωραΐστηκε, όπως και πολλές άλλες! Βέβαια, αφού η Άμπελος αποκαλύφθηκε και η μαρτυρία είναι αληθής, αυτό που θα έπρεπε να είμαστε σήμερα είναι πολύτιμο κρασί! Γιατί το χάσαμε στην πορεία ? Έτσι λοιπόν,  για να βρούμε την Άμπελο, ίσως να χρειάζεται να πάμε στα τελετουργικά κάθαρσης και να προσφέρουμε αυτό που χάσαμε … Γιατί αυτό που έχασε ο σημερινός άνθρωπος μέσα από την συγκάλυψη και τον αποπροσανατολισμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, είναι ένα πολύτιμο τελετουργικό προσφοράς και κάθαρσης στις ψυχές των νεκρών, με αποτέλεσμα  να έχει κερδίσει σύγχρονα, την επαφή με τον φόβο για το αόρατο και να αρνείται την ύπαρξη του! 

Αυτή την ημέρα λοιπόν η φύση μας προσφέρει τα άνθη της, και μας δίνει την άδεια να κόψουμε μερικά για το στεφάνι, που μαρτυρά την ελπίδα και την ένωση με την θεϊκή υπόσταση μας, μέσα από την κάθαρση του δέντρου μας!      Μα ακόμη περισσότερο και εμβαθύνοντας ερμητικά, το γνωστό στις ημέρες μας θαυματουργό μαγιόξυλο του Μάη, ίσως να κρύβει το κηρύκειο (ράβδος του Ερμή) που είναι ικανό να ξυπνήσει την ούσα ουσία του ανθρώπου, αλλά για να λειτουργήσει αυτή η μαγεία χρειάζεται να τυλιχτεί με πολύχρωμες κορδέλες και λουλούδια, να αλειφτεί με λάδι και μέλι!

Ας επιτρέψουμε να ενεργοποιήσουμε την ενθύμηση μας, ώστε να γίνουμε δεκτοί στην αποκρυφιστική τελετή και μύηση που μας προσφέρει η Μαία (τροφός), μητέρα του Ερμή στην αποδοχή του θανάτου και της ζωής και στην αιώνια ανθοφορία μας!

Συμπαντική Αγάπη σε ότι κάνετε !

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s