Γεωμετρικά στερεά η σύνδεση μας με τα στοιχεία που συνθέτουν την Φύση μας

Σύμφωνα με την κινέζική φιλοσοφία τα 5 στοιχεία είναι: το Ξύλο, η Φωτιά, η Γη, το Μέταλλο και το Νερό. Στην δική μας φιλοσοφία έχουμε τα 4 στοιχεία Γη, Φωτιά, Νερό και Αέρας και το πέμπτο που ανθίζει αυτό του Αιθέρα. Όποιο σύστημα κι αν επιλέγει κάποιος, αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ότι τα στοιχεία της φύσης , έχουν άμεση σχέση με το σύστημα ζωής στην Γη, στο οποίο περιλαμβάνεται και ο άνθρωπος. Για πολλούς το κάθε στοιχείο συνδέεται με ένα σημείο του Ορίζοντα το οποίο αποτελεί Πύλη Αγγελική και την οποία κυβερνά ένας Αρχάγγελος. Για όσους έχουν κάνει το σεμινάριο Αρχαγγελικής προστασίας τους είναι πιο οικεία η λειτουργία των Αρχαγγέλων μέσω των Πυλών αλλά και τι σημαίνει αποκρυφιστικά αυτό.

Γεγονός είναι, επίσης πως έχει επισημανθεί σε πολλές εναλλακτικές θεραπείες πως κάθε στοιχείο συνδέεται και με ένα από τα συστήματα των ανθρώπινων οργάνων και η ισορροπημένη σχέση που επιλέγουμε να έχουμε, με το στοιχειακό μας βασίλειο εναρμονίζει/εξευμενίζει την υγεία μας τόσο πνευματικά, νοητικά όσο συναισθηματικά και φυσικά. 

Υπάρχουν αρκετές τεχνικές εναρμόνισης και στα ακόλουθα posts θα ασχοληθούμε ιεραρχικά με αυτές. Ας τις δούμε αναλυτικότερα…

1η μέθοδος  – Θεραπεία με τα γεωμετρικά στερεά

πλατωνικά στερεά αγορά Mukta shopΚάθε γεωμετρικό στερεό ή Πλατωνικό σχήμα, είναι ένα στοιχείο το οποίο επιτρέπει να έλθουμε σε επαφή μέσω της γεωμετρίας στην οποία στηρίζεται ολόκληρο το μυστικό του Σύμπαντος και της Δημιουργίας, με το στοιχείο της φύσης που χρειαζόμαστε εναρμόνιση. Αυτό σημαίνει πως για εμάς τους ανθρώπους είναι εύκολο να κατανοήσουμε μέσω της γεωμετρίας πολλές έννοιες και ακόμη περισσότερο να τις νιώσουμε. Πολλοί είναι αυτοί που μιλούν  για την γεωμετρική υπόσταση μας και η γνώση ανοίγεται ολοένα περισσότερο από φωτισμένους διδασκάλους του αιώνα μας. Πως μπορώ να δουλέψω θεραπευτικά με τα γεωμετρικά στερεά? Πρώτα από όλα χρειάζεται να αποκτήσεις ένα σετ από ότι υλικό εσύ νιώθεις και επιθυμείς. Υπάρχουν ξύλινα, μεταλλικά και ορυκτά όπως αμέθυστου, χαλαζία, τουρμαλίνης .. Αν κάνεις διαλογισμό ή είσαι γνώστης κλασικής κβαντικής ή χειρίζεσαι το εκκρεμές το πιθανότερο είναι να γνωρίζεις ήδη την τεχνική.

εσύ όμως που δεν έχεις ασχοληθεί ξανά, μπορείς να κάνεις αυτή την εύκολη τεχνική: «Κλείσε τα μάτια σου και κράτησε διαδοχικά το κάθε στερεό στην δεξιά παλάμη σου. Νιώσε την έλξη και την ενέργεια, αν δεν νιώσεις κάτι, πάρε το επόμενο στερεό της σειράς. Σε κάποιο σχήμα θα νιώσεις την ενέργεια, μπορεί σε κάποιο άλλο σημείο του σώματός σου και όχι αποκλειστικά στην παλάμη σου. Το χέρι σου μπορεί να ιδρώσει, μην ανησυχήσεις … Κράτησε το στερεό στην παλάμη σου μέχρι να νιώσεις ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ευχαρίστησε! Καθάρισε το και τοποθέτησε το στο κουτί.»

Σιγά-σιγά όταν αρχίσεις να εξοικειώνεσαι με την διαδικασία, μπορείς να θέτεις συγκεκριμένο θέμα που αφορά είτε το φυσικό σώμα σου είτε τα ενεργειακά σώματά σου. Ακόμη μπορείς να ζητάς εναρμόνιση μέσω της διαδικασίας αυτής για συγκεκριμένο θέμα ή στόχο! Τηρώντας την ίδια διαδικασία. Μαθαίνοντας και την επόμενη μέθοδου οραματισμού σε χρόνο πολύ σύντομο, θα είσαι σε θέση να συνδυάζεις τις τεχνικές. Τα αποτελέσματα είναι ορατά σε όλα τα επίπεδα της Φύσης μας, γιατί απλούστατα αποφασίζουμε να εναρμονιστούμε με Αυτήν!

 

2η μέθοδος Οραματισμός μέσα από τα σημεία του ορίζοντα –

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s