Ο Αστέρας της Βηθλεέμ

Εάν θελήσουμε να κάνουμε μία μικρή έρευνα, για την επιστημονική απόδοση της εμφάνισης του Φωτεινού καθοδηγητή Αστέρα που οδήγησε τους μάγους στην Βηθλεέμ, σίγουρα θα χαθούμε. Οι επιστημονικές ομάδες αστρονόμων, αστρολόγων, θεολόγων Δυτικών & Ανατολικών δεν συμφωνούν σε μία κοινή απόδοση που να πιστοποιεί επιστημονικά την ύπαρξη του. Δηλαδή ότι υπήρξε κάποιο ουράνιο πλανητικό φαινόμενο  την εποχή γεννήσεως του Ιησού Χριστού (7π.Χ. εως 4π.Χ.), που ακολούθησαν οι σοφοί (μάγοι) της Ανατολής. Έτσι 2.000 χρόνια, ειδικά η Δύση αναζητά αποδείξεις για το φαινόμενο. Στο νέο βιβλίο των Στράτου Θεοδοσίου & Μάνου Δανέζη:  «Στα ίχνη του Ι.Χ.Θ.Υ.Σ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δίαυλος», μπορούμε να λάβουμε όλες τις ιστορικές πληροφορίες και μελέτες που έγιναν ανά εποχές για τον εντοπισμό του Φωτεινού Αστέρα. 

παρακάτω παρουσίαση του βιβλίου ….

 

Κατά Θωμά απόκρυφο Ευαγγέλιο (εδάφιο 24)

«Οι μαθητές είπαν: Δείξε μας τον τόπο που είσαι Συ, διότι είναι ανάγκη να τον αναζητήσουμε. Ο Ιησούς απάντησε: Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω. Μέσα στον άνθρωπο του Φωτός είναι το Φως και φωτίζει όλο τον κόσμο. Όταν δεν λάμπει, υπάρχει σκοτάδι.«

Αυτό το άστρο είδαν, άκουσαν και ακολούθησαν οι Σοφοί μάγοι της Ανατολής. Η σοφία τους ήταν πάνω από πολιτικά, θρησκευτικά & επιστημονικά δόγματα, και αυτόν τον συμβολισμό χρειαζόμαστε να ακούσουμε εσωτερικά και εξωτερικά, για να λάβουμε το Φωτεινό μήνυμα που ζεσταίνει την ανθρώπινη καρδιά και παγώνει το ανθρώπινο σώμα κάνοντας το κρυστάλλινο. Το κάλεσμα της αφύπνισης στις μέρες μας είναι ευρύ μα και πάλι εξ Ανατολής, δεχόμαστε την διδασκαλία για τον τρόπο πως να εισέλθουμε στον εσώτερο τόπο λάμψης.

Αν επιτρέψουμε να ανοίξουμε την πόρτα σε αυτές τις διδασκαλίες και παράλληλα, να εμβαθύνουμε στα ιερά ορθόδοξα κείμενα και μαρτυρίες, θα κατανοήσουμε γιατί επιλέξαμε ελληνική ρίζα ενσάρκωσης και πόσο κοντά είμαστε στην Πηγή Φωτός, Θεϊκής Αγάπης & Χάριτος!

Συμπαντική Αγάπη σε ότι κάνετε…

Ευχαριστώ από καρδιάς – Καλλιόπη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s