Το Ιερό τσάκρα – οι παιδικές ξεχασμένες πληροφορίες- 1chakra

Το Ιερό τσάκρα είναι το κέντρο πάθους & ευχαρίστησης. Βρίσκεται στην πυελική περιοχή, πάνω από την ηβική σύμφυση και κάτω απο τον εγκάρσιο κοιλιακό. Ενώ το τσάκρα της ρίζας ή βάσης είναι «ικανοποιημένο» με την επιβίωση και ασφάλεια, το 2ο τσάκρα επιδιώκει την ευχαρίστηση και την απόλαυση ως αποτέλεσμα συνδέεται άμεσα και έμμεσα με το πρώτο διαδοχικά. Εδώ είναι οι πληροφορίες που βιώνουμε τα αισθήματα μας και τις λειτουργίες των αισθήσεων. Το δεύτερο τσάκρα είναι το κέντρο αισθημάτων, συγκίνησης, ευχαρίστησης, αισθησιασμού, οικειότητας και σύνδεσης. Η ενέργεια αυτού του τσάκρα, μας επιτρέπει να αφεθούμε, να μετακινηθούμε, να μεταστοιχειωθούμε και να νιώσουμε την αλλαγή και τον μετασχηματισμό που εμφανίζεται μέσα στο σώμα μας. Όταν είναι σε πλήρη λειτουργικότητα και ρυθμό, μας επιτρέπει να βιώσουμε αυτή την στιγμή όπως είναι, με την δική της πληρότητα ως μοναδική!

Στις μέρες μας παρατηρείται, ότι η αγωνία και η προσπάθεια μας, για την ανακάλυψη του θεϊκού & αγγελικού εαυτού, ενδυναμώνει τα ανώτερα τσάκρα με την υπέροχη ποιότητα αγάπης που συναντούμε στους διαλογισμούς. Μικρές αλλά πολύ δυνατές πληροφορίες που υπάρχουν στον αρχικό χώρο ανάπτυξης (sacral chakra) της αγάπης και της χαράς και συνδέονται με το εσωτερικό παιδί, ξεχνιούνται καθώς και όλα όσα διαμόρφωσαν τις σημερινές δυσκολίες και τον Υπέροχο κτητικό εγωισμό μας.

Η κύρια πρόκληση για το δεύτερο τσάκρα, είναι η προετοιμασία μας προς ένταξη στην κοινωνίας μας. Ζούμε σε μια κοινωνία όπου τα συναισθήματα δεν αποτιμώνται, όπου το πάθος και οι συναισθηματικές αντιδράσεις εναντιώνονται. Διδασκόμαστε να μην «χαλαρώνουμε τον έλεγχο». Και έτσι αποσυνδεόμαστε από τα Φυσικά αθώα και ειλικρινή συναισθήματά μας. Και σαν να μην φτάνει αυτό, δεχόμαστε βιωματικά και πνευματικά, τις πληγές των συλλογικών πολιτιστικών αγώνων για πολλά σεξουαλικά ζητήματα της κοινωνίας μας. Από την μια πλευρά η σεξουαλικότητα μεγεθύνεται και δοξάζεται και από την άλλη απορρίπτεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πληροφορίες να έχουν πολικότητα ανθρώπινης πόλωσης, σε αυτό τον βασικό τροχό έναρξης και ανοικοδόμησης της αγάπης και συντροφικότητας, και να τοποθετούνται μέσα από το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον όπου όχι τυχαία επιλέγουμε να γεννηθούμε και να αναπτυχθούμε!

Η ΒΆΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΙΏΝ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΕΔΏ!

Η μη σύνδεση με το Ιερό τσάκρα, σημαίνει μη σύνδεση με το εσωτερικό παιδί! Σε μία τέτοια κοινή, από την εμπειρία μου ως θεραπεύτρια, περίπτωση, το άτομο θα αναπτύξει μία προσωπικότητα Άμυνας, μη εκφράζοντας τα πραγματικά συναισθήματά του, γιατί και το ίδιο το άτομο τα έχει ή ξεχάσει ή μπερδέψει. Έτσι η αίσθηση της μη πληρότητας είναι αέναη και η αγωνία εύρεσης δημιουργεί μη αληθινές εξωτερικές αιτίες εμποδίων.

Το δεύτερο τσάκρα συνδέεται με το έκτο. Ως αποτέλεσμα αυτής της ανοδικής και καθοδικής μεταφοράς πληροφοριών, σε συνάρτηση με τις βιωματικά ηλικιακές εμπειρίες, η διαίσθηση και η σύνδεση της με την εσωτερική θεϊκή φωνή (αγγελική καθοδήγηση), χάνεται μέσα σε ένα θολό πυκνό και σκούρο σύννεφο γεμάτο φαντασιώσεις και πλασματικές εικόνες. ‘Έτσι το 6ο τσάκρα (azna chakra) εκπέμπει φοβίες ή φαντασιώσεις,  και βομβαρδίζει με αλλόκοτες σκέψεις το Νοητικό σώμα και Πληροφοριακό σώμα!

Αν κάποιος αναρωτιέται και ψάχνει ακόμη, γιατί έχει τόσα πολλά θέματα με το κέντρο πάθους, την πηγή αισθήσεων, της απόλαυσης και αισθησιασμού και της απελευθέρωσης στην αγνή προσέγγιση της αγάπης, δεν έχει παρά να δουλέψει με το Ιερό Τσάκρα του.

συνεχίζεται …                                                                                            namaste Kalliopi

Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “Το Ιερό τσάκρα – οι παιδικές ξεχασμένες πληροφορίες- 1chakra

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s