Root chakra

Η σωστή λειτουργία του τσάκρα βάσης (root chakra – muladhara), ενισχύει την σωστή ροή ενέργειας σε όλο το σώμα δίνοντας στο σύστημα των τσάκρα μια σταθερή βάση πάνω στην οποία λειτουργούν τα άλλα κέντρα ενέργειας. Όταν το πρώτο τσάκρα είναι μπλοκαρισμένο ή κάπως εκτός ισορροπίας, δεν είναι ασυνήθιστο να εκδηλώνονται ασυνήθιστες συμπεριφορές, όπως η παράνοια, επιθετικότητα, υπέρμετρη ανασφάλεια κλπ. Η σωστή λειτουργία του μας δίνει την δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε και να νιώθουμε αυτοπεποίθηση σε ό, τι μπορεί να μας φέρει η ζωή.

Το τσάκρα βάσης έχει θηλυκή ενέργεια. Η θέση του είναι Γνωστή ως το κάθισμα για την ακατέργαστη ενέργεια, γνωστή ως Kundalini, το τσάκρα Muladhara είναι το πρώτο από τα τσάκρα που βρίσκονται στη βάση της σπονδυλικής στήλης. Ρυθμίζει την λειτουργία του κάτω μέρους του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της ουροδόχου κύστης, των νεφρών, της κατώτερης σπονδυλικής στήλης και της πλάτης. Ψυχολογικά, διέπει τα ένστικτα εμπιστοσύνης και επιβίωσης.

Το κόκκινο είναι το ευρέως αποδεκτό χρώμα τσάκρα που συνδέεται με το τσάκρα βάσης.. Σύμφωνα με τους θεραπευτές ενέργειας, το τσάκρα βάσης, μπορεί επίσης να σχετίζεται με τα χρώματα καφέ, μαύρο και γκρι. Όμως όσοι γνωρίζουν την λειτουργία του συστήματος των 13 chakra ως βασικό, τα χρώματα αυτά (μαύρο, γκρι) ξέρουν πολύ καλά ότι αναφέρονται και συνδέονται με άλλα τσάκρας.

Όταν το τσάκρα βάσης λειτουργεί σε πλήρη συγχρονικότητα, αισθάνεσαι γείωση, ασφαλής και άνεση με τον κόσμο. Αλλά όταν είναι ανισορροπημένο ή μπλοκαρισμένο, μπορεί να εκδηλωθούν πολλά συμπτώματα, από δυσκοιλιότητα μέχρι πόνο στην πλάτη και κόπωση.

Επιπλέον σωματικά και ψυχολογικά συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

Αίσθημα ανασφάλειας
Επιθετικότητα
Σεξουαλική δυσλειτουργία
Θυμός
Ανησυχία
Διατροφικές διαταραχές

Το Muladhara είναι το πιο ενστικτώδες από όλα τα τσάκρας – είναι το κέντρο επιβίωσής μας. Η αντίδρασή μας και η πτήση μας ξεκινούν από αυτό το τσάκρα. Αυτή είναι η πρωταρχική ζωική φύση μας.

Δεδομένου ότι το τσάκρα βάσης, φέρει τις προγονικές αναμνήσεις μας, ουσιαστικά όλοι βιώνουμε προκλήσεις ή μπλοκάρισμα μέσα στο muladhara. Ο πόλεμος, η πείνα, οι φυσικές καταστροφές και όλα τα γεγονότα που απειλούν τη βασική επιβίωσή μας, καταγράφονται όλα μέσα στις ενέργειες/πληροφορίες του πρώτου τσάκρα.

Αυτές οι μνήμες είναι αποτυπωμένες στο λεπτό σώμα και μεταφέρονται από γενιά σε γενιά δημιουργώντας ασυνείδητα γενετικά μοτίβα/πεποιθήσεις. Είναι έργο μας να αναλάβουμε την ευθύνη για την ζωή μας και να φέρουμε στο φως αυτό που βρίσκεται στο ασυνείδητο. Όλα τα  τσάκρα είναι σημαντικά και διασυνδεδεμένα μεταξύ τους. Συνήθως, η εξισορρόπηση ενός τσάκρα θα δημιουργήσει αλλαγή και σε ένα άλλο τσάκρα.

Είναι σημαντικό να εξισορροπούμε πρώτα το τσάκρα βάσης, προτού προχωρήσουμε σε άλλα, αλλιώς θα μας λείψει η σταθερότητα και η ρίζα μας στην Γη που είναι απαραίτητες για την αληθινή μεταμόρφωση και προσωπική μας ανάπτυξη.

Δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε και να αλλάξουμε αν δεν είμαστε ασφαλείς.

Σανσκριτικό όνομα: Muladhara – υποστήριξη ρίζας
Στοιχείο: Γη
Χρώμα: Κόκκινο
Σχήμα: κύβος
Τα πέταλα του λωτού: Τέσσερα
Ήχος σποράς: LANG
Ήχος φωνήεν: O
Δικαιώματα: Να έχει
Ενδοκρινικός αδένας: Επινεφριδιακός φλοιός
Φυσική συσχέτιση: Η σκελετική δομή, τα δόντια, το παχύ έντερο, τα νεφρά, το αίμα
Ψυχολογική λειτουργία: Επιβίωση και αυτοσυντήρηση
Ταυτότητα: Φυσική ταυτότητα
Στάδιο εξέλιξης: Μήτρα έως 12 μήνες
Πρόκληση: Φόβος
Επίπεδο: Φυσικό επίπεδο
Πλανήτες: Κρόνος, Γη
Θεότητα: Μπράχμα, Ντακίνι, Γκανέσα
Μυθολογικό ζώο: Λευκός ελέφαντας με επτά κορμούς
Αισθητήριο όργανο: Μύτη
Κυρίαρχη αίσθηση: Οσμή
Θυμίαμα: Κέδρος
Βότανο: Φασκόμηλο
Σεφίρα: Μάλκουθ
Ταρώ: πεντάλφα

Ραδιαισθησία και θετικές δηλώσεις

Οι δηλώσεις μαζί με το εκκρεμές μας Mukta, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αρχίσουμε να θεραπεύουμε/μεταστοιχειώνουμε, τον αρνητικό προγραμματισμό που μπορεί να έχει ενσωματωθεί στο λεπτό μας σώμα. (στο ολοκληρωμένο σεμινάριο ραδιαισθησίας Mukta A level, δίνεται όλη τεχνική μεταστοιχείωσης).

 1. Αισθάνομαι βαθιά ριζωμένος
 2. Είμαι συνδεδεμένος με το σώμα μου
 3. Αισθάνομαι ασφαλής
 4. Ακριβώς όπως ένα δέντρο ή ένα αστέρι, έχω το δικαίωμα να είμαι εδώ στην Γη
 5. Υποστηρίζω τις αξίες μου, την αλήθεια και την δικαιοσύνη
 6. Έχω αυτό που χρειάζομαι
 7. Είμαι γειωμένος, σταθερός και στέκομαι στα δικά μου πόδια
 8. Τρέφω το σώμα μου με υγιεινά τρόφιμα, καθαρό νερό, άσκηση, χαλάρωση και σύνδεση με την φύση
 9. Είμαι ανοιχτός σε όλες τις δυνατότητες μου
 10. Είμαι ευγνώμων για όλες τις προκλήσεις που με βοήθησαν να μεγαλώσω και να μεταμορφώσω
 11. Επιλέγω ότι είναι υγιές και καλό για εμένα
 12. Πιστεύω στον εαυτό μου
 13. Αγαπώ την ζωή

Η ορθοδοξία και τα λόγια πολλών Πατέρων, μιλούν σε μία απλή και βιωματική γλώσσα, γι’ αυτό που είμαστε και καλούμαστε να αποδεχτούμε με τον ερχομό μας στην Γη. Ο Ιησούς Χριστός μας διδάσκει με την στάση του, το εξής: «όταν πιστεύεις και εμπιστεύεσαι εσένα και την θεϊκή σύνδεσή σου, τότε το υποστηρίζεις στο 100%!» Αυτή η εμπιστοσύνη δεν προκαλεί φόβο, αστάθεια και οποιαδήποτε μορφή αμφισβήτησης!

περισσότερα για το ραδιαισθητικό κόκκινο ΕΔΩ! Χρησιμοποίησε τον κωδικό σου ως Mukta Follower !

Πως νιώθεις με το χρώμα κόκκινο?

Σου αρέσει να φοράς κόκκινο; Πώς σε κάνει να νιώθεις; Τι σημαίνει το κόκκινο για εσένα; Τι σου θυμίζει; Μοιράσου τις σκέψεις σου, εδώ στα σχόλια … και λάβε απάντηση… namaste

 

 

Advertisements

4 σκέψεις σχετικά με το “Root chakra

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s