Αίσθησης – Σώμα – Νους Χρώμα & Τσάκρα βάσης – Root chakra therapy

Ποιο είναι το νόημα του χρώματος στο τσάκρα βάσης σε φυσικό, συναισθηματικό, πνευματικό και νοητικό επίπεδο; Εξερευνούμε το κόκκινο ραδιαισθητικό χρώμα σε βάθος και κατανοούμε την εκπομπή του στα επίπεδα των σωμάτων μας.

Το κόκκινο είναι το πιο αργό από όλα τα χρώματα, στα μήκη κύματος του ορατού φάσματος, όμως, είναι και το πιο διεγερτικό χρώμα. Διεγείρει τον αμφιβληστροειδή προς τα εμπρός, έτσι ώστε όλη η ενέργεια και η προσοχή μας να εστιάζεται προς τα έξω. Γι’ αυτό χρησιμοποιούμε κόκκινο χρώμα για τα φώτα στάσης και τα σήματα στάσης. Το χρώμα του τσάκρα της ρίζας ως κόκκινο εντοπίζει και καλεί την προσοχή μας. Σηματοδοτεί τον κίνδυνο για εμάς. Η εντολή: Πρέπει να Λειτουργούμε άμεσα.

Το κόκκινο είναι το χρώμα της δύναμης της ζωής. Είναι το χρώμα του αίματος και το πρώτο χρώμα που ερχόμαστε σε επαφή όταν γεννιόμαστε. Το κόκκινο σημαίνει ενέργεια και μας συνδέει με την Γη καθώς φέρνει την υπόσχεση επιβίωσης και την ευκαιρία της ασφάλειας! Ένα από τα 4 υγρά του σώματος κατά τον Ιπποκράτη, είναι το αίμα μας! Το χρώμα του ως κόκκινο δηλώνει την ανάγκη κατανόησης της ζωής στην Γη αλλά και η ανάγκη της δύναμης της ζωής.

Φυσικό επίπεδο

Σε φυσικό επίπεδο το κόκκινο σχετίζεται με τα επινεφρίδια – τους αδένες των οποίων η λειτουργία συνδέεται με την αντίδραση – την ενστικτώδη ανταπόκριση επιβίωσης. Οι άνθρωποι που είναι συγχρονισμένοι, στο ραδιαισθητικό κόκκινο απολαμβάνουν να βρίσκονται στο φυσικό τους σώμα και την φιλοξενία τους στην Γη.

Δώρα

ικανότητα χαλάρωσης και παραμονής σε αυτήν
καλή σωματική υγεία
υγιές αίμα, ιστούς, όργανα
ισορροπημένο σωματικό βάρος
ζωτικότητα
ενέργεια

Προκλήσεις
αποσύνδεση από το σώμα
ευσαρκία
νωθρότητα
φλεγμονές
κράμπες
ερεθισμός
διατροφικές διαταραχές
κατάθλιψη

Νοητικό επίπεδο

Η ενέργεια του κόκκινου είναι αρσενική, είναι δυναμική, εξερχόμενη, μπορεί να είναι κάπως ισχυρή και κυρίαρχη. Δίνει εντολή προσοχής. Οι άνθρωποι που είναι συγχρονισμένοι σε αυτή την ενέργεια του ραδιαισθητικού κόκκινου είναι φιλόδοξοι, άκρως πρακτικοί και πολλές φορές τους προσελκύει η πολιτική.

Δώρα

συγκέντρωση
επιμονή
καθαρή σκέψη
ικανότητα στόχου
ικανότητα προτεραιότητας

Προκλήσεις

κακή εστίαση
αποδιοργανωμένη σκέψη
απαισιοδοξία
αρνητική σκέψη για τη ζωή
στενή σκέψη (στενόμυαλος)

Συναισθηματικό επίπεδο

Σε συναισθηματικό επίπεδο, το χρώμα του τσάκρα βάσης είναι η ενέργεια του θυμού. Τι κάνεις με τον θυμό; Τον εκφράζεις ή τον καταπιέζεις;

Νιώθεις θλίψη ή λύπη εύκολα; Η κατάθλιψη έχει πάρα πολύ κόκκινη και πυκνή ενέργεια (θυμός) γυρισμένη προς τα μέσα. Η μάθηση για να έρθεις σε επαφή με το θυμό σου και να τον μετατρέψεις είναι ένα σημαντικό έργο του κόκκινου τσάκρα.

Δώρα

δίκαιος θυμός (Κοσμική δικαιοσύνη)
πάθος
αγάπη
ενθουσιασμός
προσδιορισμός

Προκλήσεις

οργή
ματαίωση
μνησικακία
ανησυχία
κατάθλιψη

Πνευματικό επίπεδο

Η ενέργεια, το πάθος, η δράση, η κίνηση, η αλλαγή και ο ενθουσιασμός είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του χρώματος του τσάκρα βάσης (Root Chakra – Muladhara)
Το κόκκινο είναι ένα χρώμα δράσης. Μας παρακινεί, μας ξυπνά και μας καθοδηγεί προς την αλλαγή. Είναι το χρώμα του πάθους και της δίκαιης οργής. Το χρώμα της επανάστασης, της κίνησης και της προόδου. Η ραδιαισθητική κόκκινη ενέργεια είναι θάρρος, τόλμη, αλλά και ενέργεια αγάπης. Τι νιώθεις όταν βλέπεις κόκκινα τριαντάφυλλα;

Δώρα

αγάπη
πάθος
δέσμευση
την αίσθηση της εμπιστοσύνης σε άλλους και στο Σύμπαν
θάρρος
δύναμη
τόλμη
Προκλήσεις
πείσμα
απολυτότητα γνώμης
μη σύνδεση με τον πυρήνα του εαυτού, της ψυχής ή του πνεύματος
αυστηρότητα προς τους άλλους

Καμία συζήτηση για το κόκκινο χρώμα δεν θα ήταν πλήρης, χωρίς να αναφερθεί ότι το κόκκινο χρώμα συνδέεται με την ευημερία, την αφθονία και την οικονομική υγεία. Το κόκκινο είναι το κύριο χρώμα της εκδήλωσης και της ευημερίας.

Φέρε περισσότερο κόκκινο στην ζωή σου. Ξεκίνησε να φοράς κόκκινα ρούχα και να πίνεις φορτισμένο νερό με ραδιαισθητικο κόκκινο. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις απεικονίσεις με κόκκινο χρώμα για να αυξήσεις την ευημερία σου!

περισσότερα για το Root chakra

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αίσθησης – Σώμα – Νους Χρώμα & Τσάκρα βάσης – Root chakra therapy

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s