Ηλιακό πλέγμα – 3 chakra! Η δύναμη στο κέντρο μας

«Το συναισθηματικό κέντρο ενέργειας βρίσκεται στο ηλιακό μας πλέγμα, το κέντρο επεξεργασίας για φόβο και χαρά. Όταν αποκλίνουμε ακόμη και ένα χιλιοστό από την εσωτερική φωνή μας, (την αλήθεια) η ενέργεια μας εξασθενεί. Η διαίσθηση είναι ένας ανιχνευτής αλήθειας. Το τρίτο τσάκρα, το Solar Plexus ή το Manipura Chakra κατέχουν το κλειδί για τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Στη Σανσκριτική, η λέξη «Μάνι» αναφέρεται σε ένα ιερό κόσμημα, το οποίο δημιουργεί εσωτερικό φωτισμό και μας δίνει την δύναμη να βλέπουμε πέρα από το συνηθισμένο βασίλειο, ενώ η λέξη «Πούρα» σημαίνει πόλη. Επομένως, με απλά λόγια, το Solar Plexus είναι ο κινητήρας που διευκολύνει την πόλη μας (το μυαλό και το σώμα) να βλέπουμε πέρα από το ορατό.

Το τσάκρα του Ηλιακού Πλέγματος, είναι το κέντρο του μετασχηματισμού, η ιερή Φωτιά μας. Η φλογερή όψη αυτού του τσάκρα καθιστά την έδρα της μοναδικής ταυτότητάς μας, όπου μπορούμε να προβάλλουμε την δύναμή και τα χαρίσματά μας.

Εδώ ολοκληρώνεται και εκπέμπει η θέληση και υλοποίηση, η αυτοπειθαρχία και η βούληση. Ακριβώς όπως η φωτιά μετατρέπει τα στερεά σε υγρά και τα υγρά σε αέριο, η εσωτερική Φωτιά μας, μετατρέπει το ασυνείδητό μας σε συνειδητή συνείδηση. Σε αντίθεση με τα δύο πρώτα τσάκρα, τα οποία τείνουν προς τη δύναμη της ζωής και την επιβίωση, το τρίτο τσάκρα ενώνει το σώμα με τις πνευματικές ανάγκες – αυτό-ανάπτυξη, ζωτικότητα, κίνητρα και ενεργητικές κινήσεις.

 

thetiki dilosi gia trito chakra

Μερικά από τα συμπτώματα μιας ανισορροπίας του ηλιακού πλέγματος είναι:

1) Αυτό το τσάκρα συνδέεται με το πεπτικό σύστημα και τα όργανα που σχετίζονται με αυτό όπως το μικρό και το παχύ έντερο, το πάγκρεας και το ήπαρ. Όταν αυτό το τσάκρα είναι ισορροπημένο, μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει ζητήματα όπως δυσκοιλιότητα, έλκη, διάρροια, ασθένεια του παχέος εντέρου, εντερικούς όγκους κλπ.

2) Το ηλιακό πλέγμα είναι το κέντρο της αυτο-ανάπτυξης και της χειραφέτησης. Όταν το τσάκρα είναι ανενεργό, κάποιος θα βιώσει μια έλλειψη αυτοεκτίμησης,  να ισχυριστεί αδυναμία, δυσκολία να καταλάβει ή να αντιμετωπίσει τις δικές του ανάγκες. Ενώ μια υπερβολική ενέργεια (υπερλειτουργικότητα) , μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικά ανταγωνιστική συμπεριφορά, κρίση και μισαλλοδοξία.

3) Επίσης το συναισθηματικό κέντρο, του τσάκρα του ηλιακού πλέγματος συνδέεται με τις εκφράσεις, τα συναισθήματά μας και τις μεταβολές της διάθεσης. Όταν αυτό το τσάκρα είναι εκτός συγχρονισμού μπορεί κανείς να βιώσει επιθετικότητα ή κατάθλιψη.

4) «Η αυτοκριτική είναι τέχνη και πολλοί δεν έχουν τα προσόντα να την εξασκήσουν» ~ Joyce Carol Oates. Αυτό μπορεί να είναι αληθινό για ένα άτομο που πάσχει από ένα ανισορροπημένο τρίτο τσάκρα, καθώς θα εμφανιστεί σε μια αδυναμία, χαμηλή αυτοεκτίμηση, αρνητική αυτοκριτική (ενοχές), έλλειψη εμπιστοσύνης και ντροπή.

Οραματισμός ενδυνάμωσης τρίτου τσάκρα

Advertisements

4 σκέψεις σχετικά με το “Ηλιακό πλέγμα – 3 chakra! Η δύναμη στο κέντρο μας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s