Χαοτικές σκέψεις? – απλή αντιμετώπιση!

1.Σίγουρα θα  έχεις παρατηρήσει, όταν νιώθεις δύσκολα ή στρες αμέσως παίρνεις βαθιές αναπνοές! και μετά νιώθεις πολύ καλύτερα! Εάν παρατηρήσεις και αναπτύξεις μία απλή τεχνική με ρυθμό σε αυτή την αντίδραση απέναντι στο στρες, τότε τα αποτελέσματα θα είναι μονιμότερα και πιο  δραστικά!

Η ρύθμιση της σωστής αναπνοής και η ανάπτυξη τεχνικής, μπορεί να καθαρίσει παρελθοντικό κάρμα καθώς φτάνει και εκπέμπετε από την πρανική αναπνοή σου. Είναι μία πράξη Αγάπης προς τον εαυτό σου!

Αυτή η αγάπη γυρνάει πίσω σε εσένα διπλά!

2.Θυμός! Ο θυμός είναι το αναδυόμενο συναίσθημα του παραγκωνισμένου φόβου. Γι’ αυτό τον λόγο αναπτύσσεται και η αντίσταση στην χαρά. ο Θυμός δεν είναι κοινωνικά αποδεκτός και θεωρείται και είναι Βία! Το Υποσυνείδητο υπακούοντας στα όρια που έμαθε να ζει και μην γνωρίζοντας εσκεμμένα άλλον τρόπο ίασης του φόβου που εξελίχθηκε σε Θυμό, πνίγει-ενταφιάζει τις αρχικές πληροφορίες και αιτίες που τον δημιούργησαν. Έτσι αναγνωρίζεται ως μελαγχολία, σε αιτία και σε αποτέλεσμα. Μία αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση ενός χάους που προέρχεται από θυμό είναι:  να καθίσεις σε αναπαυτική καρέκλα ως θεατής του εαυτού σου που έχει θυμό! Παρατήρησε τον καθώς αναδύεται και ακολούθησε την διαδρομή της ενέργειάς του, εστιάζοντας την αιτία. Αυτό που χρειάζεται, είναι να αφήσεις την ενέργεια να βγει στην επιφάνεια, χωρίς αντίδραση σε άλλους ή στον χώρο σου ή στο άτομό σου! Απλά παρατήρηση … χωρίς νοητική εκλογίκευση! Η παρατήρηση και αναγνώριση της έντασης είναι ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα. Ασκώντας αυτήν την παρατήρηση καθημερινά, οι αιτίες μπορεί και σίγουρα θα διαφοροποιούνται. Έτσι θα έχεις πολύ σύντομα μία ιεραρχία, η οποία αποτρέπει τον γενικευμένο θυμό και την άσκηση κριτικής προς όλα και όλους. Τώρα είσαι σε θέση να αναγνωρίζεις ιεραρχικά τις αιτίες του θυμού που κάνουν την αλγοριθμική εμφάνισή τους!

* η παραπάνω άσκηση δεν αποτελεί ίαση, αλλά μία αναγνώριση για να θέσει όποιος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τον θυμό του βαθύτερα και περισσότερο συγκεκριμένα αιτήματα ίασης στον θεραπευτή του. 

απο την θεραπεία Sibylla&Plato caves

 

animation 14.gif

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s