πως η αρνητικότητα επηρεάζει την ζωή μας

Οι υποσυνείδητες πεποιθήσεις, μας κάνουν να είμαστε αρνητικοί, χωρίς να το γνωρίζουμε!

Ξέρουμε ότι το καλό προσελκύει το καλό, έτσι;
Εδώ είναι η συμφωνία: οι θετικοί άνθρωποι έλκονται από τη θετική ενέργεια. οι αρνητικοί άνθρωποι τραβούν την αρνητική ενέργεια.
Τείνουμε να αντιλαμβανόμαστε την αρνητική ενέργεια ως κάτι που έχουν άλλοι άνθρωποι.
Βέβαια, μερικές φορές αισθανόμαστε αρνητικοί – όπως και στο «Πηγαίνετε μακριά και αφήστε με μόνο μου!» Αλλά γνωρίζουμε, ότι η αρνητικότητα μπορεί να είναι τόσο ριζωμένη σε εμας που περνά απαρατήρητη;

Αυτό συμβαίνει γιατί η αρνητικότητα φοράει μερικές φορές μια αποκρυπτογράφηση που ονομάζεται «πραγματικότητα». Είναι εύκολο να εξορθολογιστεί ότι είμαστε απλώς ρεαλιστικοί, δικαιολογώντας στο γιατί δεν  τολμάμε να δράσουμε σε ένα όνειρο μας και να το πιστέψουμε!

Ο ρεαλισμός μας είναι η δικαιολογία και η απόδειξη της αρνητικότητας μας! 

 • Μπορεί να υποθέσετε ότι οι θετικοί-χαρούμενοι άνθρωποι δεν είναι ρεαλιστικοί – ότι είναι αφελείς, ότι είναι άρρωστοι με τα κεφάλια τους κολλημένα στην άμμο, ότι έβαλαν ψεύτικα χαμόγελα στο πρόσωπο της δυσκολίας και ούτω καθεξής… πόσες φορές δεν χαρακτηρίσαμε κάποιον άλλο αφελή ή αδιάφορο, επειδή λειτούργησε απομακρυσμένος από τον φόβο σε μία δύσκολη αρνητική στιγμή

Αλλά είναι πραγματικά χαρούμενοι ηλίθιοι ή υπάρχει κάτι για την θετικότητα τους;

Αν αυτή η αρνητικότητα είναι τόσο έντονη σε σας που δεν το παρατηρείτε, πώς θα διαπιστώσετε εάν είστε κολλημένοι σε ένα σύννεφο αρνητικής ενέργειας που προσελκύει λάθος ανθρώπους, λανθασμένες καταστάσεις και λάθος συναισθήματα; Αυτό ακούγεται σε μερικούς σαν το αντίθετο από εσάς που θέλετε ο νόμος της έλξης να είναι σωστός;

Εδώ υπάρχει η απάντηση, γιατί ενώ όλοι γνωρίζουμε για το best seller «The Secret» και τον Νόμο της έλξης, και ενώ πολλοί απο εμας το πράττουμε δεν έχουμε επιθυμητό αποτέλεσμα… Ο νόμος απο μόνος του δεν μπορεί να λειτουργήσει, αλλά σε συνδυασμό και ενεργοποίηση με τους υπόλοιπους εκδηλωμένους Συμπαντικούς Νόμους.

Κουίζ για να μετρήσετε το επίπεδο της αρνητικής ενέργειας μέσα σας (να είσαι ειλικρινής στις απαντήσεις σου)

 1. Διαμαρτύρεσαι συνέχεια ή μόνο μερικές φορές;
 2. Συχνά συζητάς τι συμβαίνει στον κόσμο περισσότερο από ό, τι είναι σωστό; Αυτό περιλαμβάνει τον «τρομερό» καιρό, την «τρομερή» κυκλοφορία, την κυβέρνηση, την «κακή» οικονομία, τους «ηλίθιοι» νόμους κλπ. 
 3. Ασκείς κριτική;
 4. ‘Έλκεσαι από το δράμα και την καταστροφή, ακόμη κι αν δεν το θες? (μπορείτε να ξεμπλοκάρετε τον εαυτό σας από την τηλεόραση όταν υπάρχει μια ιστορία ειδήσεων μιας καταστροφής και μπορείτε να αποφύγετε να εμπλακείτε στη ζωή των δυσλειτουργικών διασημοτήτων;)
 5. Κατηγορείς ;
 6. Πιστεύεις ότι δεν έχεις κανένα έλεγχο στα περισσότερα από τα αποτελέσματά του περιβάλλοντος που ζεις (οικογενειακό, κοινωνικό);
 7. Νιώθεις σαν θύμα; Μιλάς για ανθρώπους που σας κάνουν πράγματα;
 8. Είστε ευγνώμονες για το τι είστε ή θα είστε ευγνώμονες όταν τελικά τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν σωστά για σας;
 9. Νιώθεις ότι τα πράγματα που σου συμβαίνουν προέρχονται απο εξωτερικά ερεθίσματα; Ή από εσωτερικά?

Αυτά τα δύο τελευταία σημεία είναι σημαντικά:
Εάν δεν είστε ευγνώμονες, εκτός από τα πράγματα που πηγαίνουν σωστά, είστε αρνητικοί.
Η ευγνωμοσύνη είναι θετική.

Μία απλή μέθοδος για να αρχίσουμε αυτή την αλλαγή, προς την θετικότητα είναι η εξής:

Αρχίζω να είμαι ευγνώμων για όλα και σε όλα! Είμαι ευγνώμων ως προς την αρνητική σκέψη ή την λύπη που νιώθω και το λέω εσωτερικά μέσα μου δυνατά! πόσο δύσκολο είναι αυτό? στους περισσότερους πολύ δύσκολο, αφού η πρώτη αντίδραση λέει: – είναι δυνατόν να λέω ότι είμαι ευγνώμων που δεν έχω χρήματα? για παράδειγμα…  Ναι είναι απαντώ! το ότι τόσο καιρό επιτρέπεις να υπάρχει η αρνητική πεποίθηση ότι δεν έχεις χρήματα, έχεις επιτρέψει και την εγκατάσταση αυτής της έλξης, χωρίς να το γνωρίζεις! Δηλώνοντας κάτι που εκπλήσσει, αλλάζεις την πολικότητα και κάνεις την πραγματική αρχή … στην υλοποίηση της θετικότητας σου! 

αρνητική ενέργεια καθαρισμός mukta method

Advertisements

3 σκέψεις σχετικά με το “πως η αρνητικότητα επηρεάζει την ζωή μας

 1. Καλησπέρα σας ! Μια εμένα η δήλωση ότι επιτρέπω την αλλαγή μου σε αυτά που δεν γνωρίζω ότι χρειάζομαι να αλλάξω, είναι πάρα πολύ ουσιαστική.
  Ευχαριστώ πολύ πολύ για την βοήθεια που μου δόθηκε!

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s